Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


thema

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
thema [2016/11/17 20:48]
Azonata fix
thema [2017/02/02 10:53] (huidige)
Azonata
Regel 96: Regel 96:
 ===== Farmaceutische industrie ===== ===== Farmaceutische industrie =====
  
-De ontwikkeling van geneesmiddelen moet naar terug naar de overheid (universiteiten) zodat ook minder winstgevende medicijnen voor een redelijke prijs op de markt kunnen worden gebracht. De farmaceutische industrie kan daarin samenwerken met universiteiten. Patenten op medicijnen worden afgeschaft.+De ontwikkeling van geneesmiddelen moet terug naar de overheid (universiteiten) zodat ook minder winstgevende medicijnen voor een redelijke prijs op de markt kunnen worden gebracht. De farmaceutische industrie kan daarin samenwerken met universiteiten. Patenten op medicijnen worden afgeschaft.
  
 ===== Eigen risico ===== ===== Eigen risico =====
Regel 387: Regel 387:
  
 === Veiligheid zzp'​ers === === Veiligheid zzp'​ers ===
 +
 Op dit moment is de privacy van zzp'​ers niet gewaarborgd. Op deze manier wordt de veiligheid van dappere ondernemers te grabbel gegooid door overheidspartijen. Op dit moment is de privacy van zzp'​ers niet gewaarborgd. Op deze manier wordt de veiligheid van dappere ondernemers te grabbel gegooid door overheidspartijen.
  
 === Afhankelijkheid Facebook === === Afhankelijkheid Facebook ===
 +
 Op geen moment mag de overheid afhankelijkheid van (buitenlandse) bedrijven aanmoedigen. De Nederlandse overheid zou zich volledig moeten inzetten op het stimuleren van Nederlandse alternatieven. Dit om onafhankelijkheid en lokale economie te stimuleren. Op geen moment mag de overheid afhankelijkheid van (buitenlandse) bedrijven aanmoedigen. De Nederlandse overheid zou zich volledig moeten inzetten op het stimuleren van Nederlandse alternatieven. Dit om onafhankelijkheid en lokale economie te stimuleren.
  
Regel 409: Regel 411:
  
 === Belangenverstrengeling overheid en bedrijven === === Belangenverstrengeling overheid en bedrijven ===
 +
 De vrije markt en de overheid hebben ieder een eigen rol in de digitale maatschappij. Er mag geen belangenverstrengeling plaatsvinden. De vrije markt en de overheid hebben ieder een eigen rol in de digitale maatschappij. Er mag geen belangenverstrengeling plaatsvinden.
  
Regel 417: Regel 420:
 === Verplaatsing geopolitieke conflicten online === === Verplaatsing geopolitieke conflicten online ===
  
-Politiek verplaatst zich steeds meer online. Dit kun je zien aan zogenaamde “oorlogen” ​betreft ​informatievoorziening,​ aan het openbaar maken van gevoelige overheidsdocumenten en aan het aanvallen van vitale infrastructuur van andere landen. Nederland kan alleen verdedigd worden door middel van goede opleiding betreffende digitale veiligheid. Momenteel lopen wij ernstig achter in vergelijking met de rest van de wereld.+Politiek verplaatst zich steeds meer online. Dit kun je zien aan zogenaamde “oorlogen” ​met betrekking tot informatievoorziening,​ aan het openbaar maken van gevoelige overheidsdocumenten en aan het aanvallen van vitale infrastructuur van andere landen. Nederland kan alleen verdedigd worden door middel van goede opleiding betreffende digitale veiligheid. Momenteel lopen wij ernstig achter in vergelijking met de rest van de wereld.
  
 === De overheid & IT onderwijs === === De overheid & IT onderwijs ===
thema.1479412087.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2016/11/17 20:48 door Azonata