Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


startpagina

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
Laatste revisie Beide kanten volgende revisie
startpagina [2016/11/09 11:03]
Azonata
startpagina [2017/03/03 21:41]
Azonata
Regel 1: Regel 1:
 ====== Welkom bij het PPNL verkiezingsprogramma! ====== ====== Welkom bij het PPNL verkiezingsprogramma! ======
  
-In 2006 werd de eerste Piratenpartij opgericht in Zweden. Daarmee bestaan we als internationale beweging nu 10 jaar en niet zonder succes. We zijn inmiddels vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. In IJsland zijn we de grootste ​partij, en we hebben inmiddels verkozen volksvertegenwoordigers in zowel Amsterdam West als het Europarlement.+In 2006 werd de eerste Piratenpartij opgericht in Zweden. Daarmee bestaan we als internationale beweging nu 10 jaar en niet zonder succes. We zijn inmiddels vertegenwoordigd in meer dan 60 landen. In IJsland zijn we één van de grootste ​partijen, en we hebben inmiddels verkozen volksvertegenwoordigers in zowel Amsterdam West als het Europarlement.
  
 Ondanks de opvallende naam is onze relatief jonge partij bepaald niet opgericht als grap. Deze werd geboren uit een dringende noodzaak om burgerrechten óók digitaal politiek vertegenwoordigd te zien. In IJsland is dat kwartje na de kredietcrisis van 2008 luid en duidelijk gevallen. Het moét over een andere boeg. Ondanks de opvallende naam is onze relatief jonge partij bepaald niet opgericht als grap. Deze werd geboren uit een dringende noodzaak om burgerrechten óók digitaal politiek vertegenwoordigd te zien. In IJsland is dat kwartje na de kredietcrisis van 2008 luid en duidelijk gevallen. Het moét over een andere boeg.
Regel 7: Regel 7:
 Wij staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. De digitalisering van de maatschappij brengt prachtige mogelijkheden met zich mee voor meer gemak, vrijheid, verbinding, innovatie en democratie. We mogen de kansen die het internet biedt niet laten liggen. De eerste generatie die geen wereld kent zónder internet is opgestaan. We zijn nooit meer níet online. Digitalisering raakt elk aspect van ons leven. Dat maakt ons geen one-issue partij, maar een all-issue partij. Hoe zorgen we ervoor dat de komende generatie evenveel vrijheid geniet als wij? Wij staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. De digitalisering van de maatschappij brengt prachtige mogelijkheden met zich mee voor meer gemak, vrijheid, verbinding, innovatie en democratie. We mogen de kansen die het internet biedt niet laten liggen. De eerste generatie die geen wereld kent zónder internet is opgestaan. We zijn nooit meer níet online. Digitalisering raakt elk aspect van ons leven. Dat maakt ons geen one-issue partij, maar een all-issue partij. Hoe zorgen we ervoor dat de komende generatie evenveel vrijheid geniet als wij?
  
-De afgelopen jaren is Nederland in een maatschappelijke stroomversnelling terecht gekomen, waarbij de Piratenpartij kernpunten steeds dringender worden: Burgerinspraak,​ democratie, keuzevrijheid,​ zelfbeschikking en privacy. Maar ook gerelateerde zaken als persvrijheid,​ beroepsgeheim en een transparante overheid, worden door de huidige politiek niet voldoende verdedigd. Onze waarden en het fundament van de democratische rechtstaat, waar ons land zo bekend om staat, brokkelen af.+De afgelopen jaren is Nederland in een maatschappelijke stroomversnelling terecht gekomen, waarbij de Piratenpartij-kernpunten steeds dringender worden: Burgerinspraak,​ democratie, keuzevrijheid,​ zelfbeschikking en privacy. Maar ook gerelateerde zaken als persvrijheid,​ beroepsgeheim en een transparante overheid, worden door de huidige politiek niet voldoende verdedigd. Onze waarden en het fundament van de democratische rechtstaat, waar ons land zo bekend om staat, brokkelen af.
  
 Vrijheden die altijd vanzelfsprekend leken, staan steeds meer onder druk. Sinds de Snowden onthullingen kunnen we er niet meer omheen: zelfs onze eigen overheid neemt het niet zo nauw met onze verworven burgerrechten. Dit onder het mom van "​veiligheid"​ en gemak. Dit zet de machtsbalans tussen burger en machthebbers op scherp. Burgerrechten zijn er immers juíst voor onze veiligheid. Vrijheden die altijd vanzelfsprekend leken, staan steeds meer onder druk. Sinds de Snowden onthullingen kunnen we er niet meer omheen: zelfs onze eigen overheid neemt het niet zo nauw met onze verworven burgerrechten. Dit onder het mom van "​veiligheid"​ en gemak. Dit zet de machtsbalans tussen burger en machthebbers op scherp. Burgerrechten zijn er immers juíst voor onze veiligheid.
Regel 17: Regel 17:
 Laten we zorgen dat het recht om je eigen keuzes te maken niet meer te negeren valt in Den Haag. Laten we ervoor zorgen dat de overheid weer voor ons werkt. Laten we Nederland weer democratiseren. Laten we zorgen dat het recht om je eigen keuzes te maken niet meer te negeren valt in Den Haag. Laten we ervoor zorgen dat de overheid weer voor ons werkt. Laten we Nederland weer democratiseren.
  
-{{  :​foto_ancilla_van_de_leest.jpg?​350}}Mijn naam is Ancilla, ik heb voor mijzelf de keuze gemaakt dat de strijd voor burgerrechten en een vrije maatschappij belangrijker is dan al het andere.+Mijn naam is Ancilla, ik heb voor mijzelf de keuze gemaakt dat de strijd voor burgerrechten en een vrije maatschappij belangrijker is dan al het andere.
  
 Uiteindelijk is welke richting wij samen opgaan, jouw keuze. Uiteindelijk is welke richting wij samen opgaan, jouw keuze.
Regel 31: Regel 31:
 **[[:​introductie|Klik hier om verder te lezen in ons verkiezingsprogramma!]]** **[[:​introductie|Klik hier om verder te lezen in ons verkiezingsprogramma!]]**
  
-**Lees je het verkiezingsprogramma liever in PDF formaat? [[https://​piratenpartij.nl/​wp-content/​uploads/​2016/​10/​PPNL-Verkiezingsprogramma-2017.pdf|Klik dan hier!]]**+**Lees je het verkiezingsprogramma liever in PDF formaat? [[https://​piratenpartij.nl/​wp-content/​uploads/​2016/​10/​PPNL-Verkiezingsprogramma-2017.pdf|Klik dan hier!]] ** 
 + 
 +**Weinig tijd en lees je liever een heldere samenvatting?​ [[https://​wiki.piratenpartij.nl/​tk2017:​verkortprogramma|Klik dan hier!]]** 
 + 
 +**If you prefer an English summary of the 2017 Election program of the Pirate Party, [[https://​wiki.piratenpartij.nl/​tk2017:​englishprogram|it can be found here.]] Alternatively it has also been [[https://​wiki.piratenpartij.nl/​_media/​tk2017:​ppnl-verkiezingsprogramma-2017-english.pdf|published as PDF]]. 
 + 
 +{{  :​ppnl-groep-wiki.jpg}}
  
  
startpagina.txt · Laatst gewijzigd: 2017/03/03 21:42 door Azonata