Ondersteuners

Op deze pagina staan bekende en minder bekende Nederlanders en organisaties die onze ideeën steunen. Wil je hiertussen staan? Stuur dan je ondersteuning, liefst met foto, of misschien zelfs een filmpje, naar communicatie [at] piratenpartij [dot] nl

ondertitel.com

ondertitels

(Lange) Frans Frederiks (rapper)Lange Frans

Ik heb het gevoel dat de Piratenpartij momenteel het meest logisch nadenkt, dat spreekt me aan. Bovendien moet er in Nederland wat gebeuren, IJsland was al zwaar inspirerend.

Marnix Pauwels (1968  copywriter, columnist, dichter, liedjesschrijver/zanger)

MarnixPauwels

Privacy wordt door de meeste politieke partijen behandeld als het ‘snoepje van de week’: opportunistisch en oppervlakkig. Het zou gezond zijn én goed voor de democratie als er een partij in de Tweede Kamer komt die het wél serieus neemt.

De Tweede Kamer, waar opportunisme hoogtij viert, heeft een partij nodig die privacy (voor de burger) bloedserieus neemt.

Als het om privacy gaat, zijn we door de gevestigde partijen te lang voor het lapje gehouden. Daarom is er behoefte aan de Piratenpartij.

 

Astrid Oosenbrug (Tweede Kamerlid PvdA)

Willem Middelkoop (1962, publicist, fotograaf, ondernemer)

Willem Middelkoop

 

Teun Gautier (uitgever, De Cooperatie, lijstduwer Piratenpartij)Teun Gautier

George van Houts (1958, acteur, cabaretier, tekstschrijver, Burgerinitiatief Ons Geld)

gvh

“Zo! Na dertig jaar, met onderbrekingen, lid geweest te zijn keer ik per heden D66 de rug toe. Waar ik ooit bewonderaar was van kunst- en filosofie- en paradoxliefhebber Hans van Mierlo en ik Aad Nuis hoog had zitten evenals Jan Terlouw is de partij geen schim meer van wat ze ooit was. D66 stond voor intellectuele brille en kunstzinnig humanitair liberalisme. Nu is de partij verworden tot arrogante-ventjes/grietjes-met-één been -in-een-toekomstig-bankenbaantje-technocratenclub. Jammer. Ik ga me nu verdiepen in De Piratenpartij: voor legalisering van alle drugs en het omarmen van de cryptocurrencies bijv.”

Fok.nl (nieuwssite)

Als je de bescherming van de digitale privacy, maar ook de mogelijkheden op het gebied van e-democracy en kennisdeling ziet zitten, dan is de partij van Ancilla van de Leest eigenlijk je enige optie.

Fok.nl

Jelle Brandt Corstius (1978) (Reisjournalist)

Brandt-Corstius-Jelle_-Bob-Bronshoff2-480x480

Rickey Gevers (Cybercrime specialist):

MC-DRT-rapt-over-Piratenpartij-bij-KXradio

MC DRT (Artiest/ Hiphop activist):

Zelf ben ik de hoop verloren voor de huidige vorm van (schijn)’democratie’ waarbij we de echte poppenspelers nooit zien. Juist daarom benijd ik de Piratenpartij, omdat zij verandering willen brengen met een oprechte motivatie!

 

Rolling Stoned (magazine voor cannabisten en hobbykwekers):

Waarom opnieuw twijfelen tussen de bekende plucheklevers van VVD, PvdA of D66? Stem Piratenpartij, want die zijn onverbloemd en volledig voor legalisering van cannabis!

RollingStoned.nl

Arjen Kamphuis (Futurist, IT security specialist)

Steun-Arjen_Gendo_portrait

Als ik nog in Nederland zou wonen zou ik PP stemmen. Het gebrek aan kennis over IT in de politiek kost Nederland vele miljarden Euro’s die we niet hebben. Veel erger is het verlies van privacy en veiligheid door slecht IT-onderwijs en nog slechter IT-beleid. Een frisse blik en scherpe input van een Piraat is hard nodig.

Erik de Vlieger (ondernemer, publicist, ambassadeur Gered Gereedschap) oumqux9rvrfjmfk30f6ysatfb-erikdevlieger

Erik de Vlieger over telefoontaps

Insayno (rapper): Piratenpartij (bij EP2014 verkiezingen)

Alexander Klöpping (Technoviking. Founder . Dean ) (Bij GR2014 verkiezingen Amsterdam)

Tokmetzis

Dimitri Tokmetzis (Journalist): “Ik kies voor de Piraten” (Bij Tweede Kamerverkiezingen 2012)

Ik steun de Piraten omwille van het experiment, de mogelijkheid van een meer feitelijke, pragmatische politiek. Volgens mij hebben we dat harder nodig dan ooit. Dan helpt ieder beetje. Ook één zetel.

 

TDTMCM (Nederlandstalige Rockband uit Amsterdam Noord): “W R P Raad”