Jan Maarten Batstra

Jan Maarten gaat voor Profiel 1 en is ook beschikbaar voor Profiel 2. Hij is lid sinds november 2013.
Jan Maarten gaat voor Profiel 1 en is ook beschikbaar voor Profiel 2. Hij is lid sinds november 2013.

Transparantie. Integriteit. Vrijheid van meningsuiting, privacy en ICT beleid. Het zijn speerpunten van PPNL en ze liggen mij na aan het hart. Wat ik zo geweldig vind aan piraten is dat jullie keer op keer de eersten zijn die aanstaande grote veranderingen in de maatschappij signaleren. The “We told you so!” party? Zeker!
Wees daar trots op, het is een gave die slechts weinigen bezitten.

Binnen PPNL is een kentering gaande. De partij gaat van roepen vanaf de wal naar aan boord stappen en meesturen. En we weten allemaal dat het overeind houden van je eigen principes wanneer dat je niet uitkomt moeilijk is. De strubbelingen binnen de partij in het recente verleden zijn daar een schrijnend voorbeeld van.

Als ondernemer ben ik pragmatisch, en begrijp ik als geen ander dat je geen omelet kan maken zonder eieren te breken. Ik zie de campagne voor TK17 dan ook als een soort start-up, een relatief klein team met grote wensen dat een maximale inspanning gaat plegen voor succes. Maar tegelijkertijd is PPNL geen BV, maar een politieke partij met idealen als motivatie. In de jacht op zetels aan je eigen standpunten voorbij gaan is een valkuil die vele partijen voor ons over het hoofd hebben gezien, ik wil ervoor waken dat ook PPNL dat overkomt.

De sleutel tot succes in maart ligt bij het aanspreken van nieuwe groepen kiezers. Mensen die de visie van PPNL delen, maar tot nu toe afhaakten “omdat het Piraten zijn”. Binnen het team wil ik me graag richten op die groepen. Ik praat net zo makkelijk met ondernemers als ICT-ers, heb uitgebreide roots in de muziek-scene en loop net zo graag in pak als in festival-outfit. Ik hoop op jullie stem, zodat ik grote groepen kiezers warm kan maken voor PPNL.

Alvast bedankt! 🙂