Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


cultuur

Cultuur

Er bestaat geen 'Europese cultuur'.

Europa, zoals we dat nu noemen, is al eeuwenlang een bonte verzameling van culturen, weliswaar elk met zijn eigen voor- en nadelen, maar wèl waardevol om te behouden. Supranationale organen als de Europese Unie zullen, in haar regelgeving, altijd de neiging hebben om te zoeken naar een gemeenschappelijke cultuur en aanwezige verschillen zoveel mogelijk proberen glad te strijken. Aan de andere kant zullen nationale regeringen, in een poging zich te conformeren aan de grotere macht, vaak culturele verschillen willen wegpoetsen. De Piratenpartij staat juist voor het vormen van cultuur door de mensen zelf.

De Piratenpartij vindt dat culturele eigenschappen van mensen gaan vóór de grijze muizencultuur van de Europese Unie. Mocht Europese regelgeving ingaan tegen nationale culturen, dan verdienen de lokale culturen prioriteit boven de Europese regelgeving. Een land kan dan ook op culturele gronden weigeren aan Europese regelgeving te voldoen.

Rol van Europa

De Europese Unie hoort slechts een minimale rol te spelen op het gebied van cultuur en altijd culturele verschillen in haar regelgeving te honoreren.

cultuur.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/08 00:21 door 0.0.0.0