Spreker Piratenweekend – Jelle de Graaf over het vertalen van brede Piratenidealen naar concrete politiek

Op zondag 29 januari zal Jelle de Graaf, de eerste Nederlandse volksvertegenwoordiger namens de Piratenpartij, aan het eind van de ochtend een workshop geven over het lokaal in de praktijk brengen van de Piratenidealen.

De Piratenpartij is een brede internationale beweging die is opgericht rond het thema van copyrighthervorming en verder bekend is om onder andere het beschermen van online privacy en patentrechthervorming. Deze standpunten worden uitgewerkt in bijvoorbeeld de Uppsalaverklaring. Maar wat doe je hiermee in de lokale politiek?

Als voorschot op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bekijkt Jelle welke gedeelde waarden Piraten hebben en welke politieke uitgangspunten je hieruit zou kunnen destilleren. Hij gebruikt zijn ervaringen in de bestuurscommissie van Amsterdam West om te kijken wat het betekent om die uitgangspunten om te zetten naar concrete lokale politiek. In de tweede helft van de workshop ga je aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zelf aan de slag.

Wil jij deze workshop ook bijwonen? Meld je dan nu hier aan.

Het Piratenweekend zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 januari in Delft. Het volledige programma kun je hier bekijken. Meld je vooral alvast aan voor het Piratenweekend.

 

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail