Spreker Piratenweekend – Robin Ketelaars over het Basisinkomen

Het basisinkomen is een populair onderwerp onder Piraten. Ook wordt het uitgebreid benoemd in ons programma voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Wij zijn daarom blij dat Robin Ketelaars op zaterdag 28 januari aan het begin van de middag een voorstelling geeft met als titel “Wat is het basisinkomen en waarom hebben we het steeds over geld?”.

Robin Ketelaars is webmaster van de websites van Vereniging Basisinkomen en moderator bij Nederlandstalig Netwerk Basisinkomen op het web en initiator van vele groepen op Facebook. Tevens is hij admin geweest bij het Europees Burgerinitiatief voor Basisinkomen 2013 en medewerker bij UBIE, de daaruit voortgekomen NGO voor Basisinkomen in Europa. Voor sommigen bekend van “model Ketelaars” bij VPRO Tegenlicht, te vinden bij basisinkomenvoordummies.nl en vrijheidmaaktarbeid.nl.

Wat is het basisinkomen en waarom hebben we het steeds over geld?
Het principe van het basisinkomen gaat meer om bewustworden over waar we nu helemaal mee bezig zijn in deze economische ratrace. Bewustwording van je eigen leven en de toekomst voor je kinderen en de natuur, Leven om te leven, waar werken geen verplichting meer is om inkomen te verwerven, maar waar inkomen een mogelijkheid bied om “productief” te zijn voor je eigen leven en dat van anderen via cultuur, studie, arbeid, ondernemen, (mantel)zorg, muziek, etc.

Wil jij deze voorstelling ook bijwonen? Meld je dan nu hier aan.

Het Piratenweekend zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 januari in Delft. De overige sprekers en workshops zullen zo snel mogelijk op deze site verschijnen. Houd de campagnesite dus goed in de gaten en meld je vooral hier alvast aan voor het Piratenweekend.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail