Spreker Piratenweekend – Dmitri Schrama over holarchie en de Piratenpartij

De Piratenpartij is geen gewone vereniging. Piraten zijn antiautoritair en willen graag zo veel mogelijk zelf beslissen. Gelijkwaardigheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De Piratenpartij wordt daarom ook wel een bottom-up beweging genoemd. Een organisatievorm die hier goed bij past is holarchie. Piraat Dmitri Schrama zal ons op zaterdagmiddag 28 januari alles vertellen over holarchie.

De holarchische organisatiemethode biedt een standaard voor platte, dynamische, zelforganisatie. Holarchie biedt een decentraal alternatief voor de zogenaamde hiërarchische ‘scaffold’ van Swarmwise. Hoe het werkt kun je hier nalezen.

Tijdens de workshop van Dmitri gaan we kijken naar wat een organisatie is en wat jouw rol is. Daarna kijken we hoe de holarchie een organisatie vorm geeft. En vervolgens naar wat dat concreet kan betekenen voor de Piratenpartij. Naderhand is er tijd om praktischer naar het systeem te kijken.

Wil jij deze workshop ook bijwonen? Meld je dan nu hier aan.

Het Piratenweekend zal plaatsvinden op 27, 28 en 29 januari in Delft. De overige sprekers en workshops zullen zo snel mogelijk op deze site verschijnen. Houd de campagnesite dus goed in de gaten en meld je vooral hier alvast aan voor het Piratenweekend.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail